foto van Griet De Keyser met haar zelfgemaakte trom.

Niet zomaar een trom…

Mijn eigen sjamanendrum bouwen, het stond al even op mijn verlanglijstje.

Een sjamanendrum is een krachtig en heilig instrument. Hij wordt vaak gebruikt bij rituelen en om meditaties en trance reizen te begeleiden. Het verbindt je met je eigen ritme en met de harteklop van moeder aarde.

Je bespeelt de drum zoals je gevoel het je ingeeft. De drum helpt te aarden en werkt helend. Het sluit perfect aan bij mijn werk. Ik kijk ernaar uit hem de eerste keer te gebruiken op de meditatieavond, ook al vind ik het spannend.

De sjamanendrum bouwen doe je niet zomaar. Er gaat een heel ritueel en trance- klankreis aan vooraf, je wordt samen met je drum ingewijd en je zet je intenties vooraf.

Het was een prachtige reis, ik ontmoette de wilg, van waaruit het houten frame is gemaakt en mijn gidsen en krachtdieren.

Het vel is van Eland. Eland staat voor moed en dapperheid

“Wees niet bang om af te wijken van de gebaande paden.”

Dit alles gebeurde onder begeleiding van Robin van Inti Sound.  Niets dan lof over dit hele proces.

Hieronder zie je foto’s van het proces.

1-YogaGriet_SjamanenDrumBouwen

Image 1 of 17