Mei, maand van vernieuwing

Mei is echt een maand van vernieuwing, van uitbreken, openbreken.

“In mei legt elke vogel een ei”
Zou dat ook voor ons zo zijn?:-)

Benieuwd hoe dat voor jou zo voelt en of je dat herkent momenteel.

Het nieuwe verwelkomen vraagt altijd om oude zaken los te laten, fysiek, mentaal en emotioneel. En dat kan best pittig zijn en zwaar aanvoelen. Het is dan ook een zuiverings- en ontgiftingsproces.

Ook mijn lichaam vraagt soms wat meer aandacht om op diepere lagen los te laten. Wist je dat ons lichaam ons aanwijzingen geeft? Als we klachten hebben zegt ons lichaam in feite, hey er klopt iets niet, voel mij, zie mij.. een uitnodiging om dieper te gaan kijken en uitzoeken wat je kan veranderen, aanpassen en loslaten. De klacht is dus een antwoord van jouw lichaam op een onbalans, op welk vlak dan ook.

Jammer genoeg past dit niet meer in onze quick fix maatschappij waar we liever pilletjes nemen om de symptomen te bestrijden maar zo gaan we helemaal aan de uitnodiging voorbij.  Een warme uitnodiging dus om eens goed te kijken wat jij kan doen om jezelf te ondersteunen.
Je rugzak beetje bij beetje leegmaken en enkel overhouden wat dienend is, is uiteindelijk wat we allemaal willen. We willen allemaal vrijer en lichter door het leven gaan.

Dat vraagt wel wat van ons, het is een beetje ploeteren en trial and error en vooral nooit opgeven. Laat je zeker ook helpen door deskundigen op verschillende vlakken, da’s ook mijn les.
Geloven in jezelf,  ‘je veilig voelen in jezelf’ en jezelf fysiek mentaal en emotioneel in balans houden in deze intense wereld is best een uitdaging.
Steeds de balans zoeken tussen yin en yang, de eeuwigdurende dans van het leven. 

Do-In Yoga, de natuur, stilte en rustmomenten, gezonde gewoonten en relaties zijn krachtige hulpbronnen.
Do-In Yoga heeft mij enorm geholpen op mijn pad om mijn rugzak te legen en steeds verder te groeien naar mijn werkelijke zijn.  Deze eeuwenoude bewegingsvorm helpt me steeds weer de verbinding met mezelf te herstellen, met mijn hart en ziel en …heeel veel loslaten dat ook 😉
Do-In Yoga stimuleert het zelfhelend vermogen en brengt je in contact met je levenskracht.
Je creëert ruimte in lichaam en geest en emotionele balans. Het is echt een totaalpakket van zelfzorg, bewustwording en spirituele groei. 
Je voelt wel dat ik fan ben;) en ik geloof dat ik zo ondertussen geheel mijn eigen stijl heb ontwikkeld en ik ben daar ook enorm dankbaar voor. 
Er is zoveel nood aan ontspanning en balans en daar zet ik mij graag en met veel gedrevenheid verder voor in.

Even een sneak peek in mijn proces.Ik deel graag een tekstje, vanuit mijn flow schrijven.

Als verdriet zich toont over hoe de dingen waren, 
ontvang het dan
Ditzelfde verdriet zal jou bevrijden van oude wonden en diepe pijn. 
Wat ooit niet kon en niet mocht zijn, laat zich niet meer onderdrukken, je bent tot hier gekomen en van hieraf mag je zijn.
Dichtbij zijn, observeer en voel de pijn
Van hieruit zal je leven, van hieruit zal je zijn, van hieruit zal je geven.
Niet langer vanuit oude pijn, zonder gehechtheid, zonder verwachting en zonder spijt.
Aho

Arigato gozaimashita 
Namasté
Griet