Peter: Persoonlijke sessies zijn heel diepgaand, erg verrijkend maar soms ook enorm confronterend

Je komt jezelf meer dan eens tegen, je botst regelmatig op muren, maar dankzij Griet krijg je ook de nodige tools aangereikt om hier mee om te gaan.
Ik ben ongelofelijk blij dat ik Griet na al die jaren terug ben tegengekomen en dat zij mij bijstaat in mijn leerproces voor het vinden van de innerlijke rust.
Peter

Vele mensen hebben, waarschijnlijk zonder het zelf te weten, de ongetwijfeld goede verpleegkundige zorgen gekregen van Griet De Keyser toen ze waren opgenomen in het Sint Jozefziekenhuis te Malle of zoals het ziekenhuis heden ten dage genoemd wordt: AZ Voorkempen. Dit laatste zeg ik er maar even bij om aan te geven hoelang Griet al het beste van zichzelf heeft gegeven om andere mensen te helpen.

Persoonlijk ken ik Griet nog net iets langer omdat ik de eer heb gehad om samen met haar te studeren voor verpleegkundige. In die tijd fietsten we regelmatig samen naar school en konden toen al over de meest uiteenlopende onderwerpen praten en discussiëren. Nadat ik eerst enkele jaren in hetzelfde ziekenhuis heb gewerkt en nadien mijn legerdienst heb vervuld zijn onze wegen gescheiden.

Het leven kan soms rare kronkels maken en door omstandigheden heb ik Griet terug gevonden omdat ik compleet met mezelf in de knoop lag en naar een oplossing zocht om mijn leven terug op de rails te krijgen. 

Blijkbaar had Griet niet stil gezeten en was ze zich buiten haar beroep als verpleegkundige ook nog gaan verdiepen in de Oosterse Filosofie, Yoga, Do-In Yoga, Mindfulness, Stress en Burn-out coaching en nog vele andere zaken die zich richten op de innerlijke mens. Ze ging zelfs zover in het volgen van allerhande cursussen en retraites dat ze zich nu een “full teacher” mag noemen in het bijstaan van mensen die struggelen met zichzelf.

Griet, een beetje kennende, zal ze het bovenstaande mogelijks wat minimaliseren maar het is dankzij haar dat ik terug op weg ben om rust te vinden in en met mezelf, me bewust te worden van mijn beperkingen en er mee leren om te gaan en er mee te leren leven.

Persoonlijke sessies zijn heel diepgaand, erg verrijkend maar soms ook enorm confronterend. Je komt jezelf meer dan eens tegen, je botst regelmatig op muren, maar dankzij Griet krijg je ook de nodige tools aangereikt om hier mee om te gaan. Ze gaat heel persoonsgericht te werk, ze confronteert je bewust met jezelf maar op een wijze waar je iets uit leert zowel over jezelf als over je leefomgeving. Als betrouwbare mentor durft ze je zonder omwegen te wijzen op de toxiciteit binnen je leefwereld zonder je daar terecht voor te wijzen, te kwetsen of schuldig te laten over voelen. Als vertrouwenspersoon doet ze net het tegenovergestelde ze reikt je de nodige hulpmiddelen aan om je bewust te laten worden van de negativiteit waarmee je worstelt, ze leert je er mee omgaan om ze om te kunnen zetten in positieve energie door eraan te werken zodat je terug de nodige rust kan vinden in jezelf.

Het enige wat Griet van je verlangt en vraagt, is dat je dit niet enkel tijdens de persoonlijke sessies doet, maar dat je ook thuis of op een rustige plek met je lichaam en geest bezig bent, al is het maar door je even af te zonderen en je naar binnen te keren om alzo sterker terug naar buiten te kunnen komen. Dat is nu net waar het allemaal om draait, je moet jezelf verplichten om de kracht te zoeken en te vinden om aan jezelf te durven werken. 

Je krijgt hier genoeg hulpmiddelen voor aangereikt, je moet er alleen gebruik van maken. Ik ben ongelofelijk blij dat ik Griet na al die jaren terug ben tegengekomen en dat zij mij bijstaat in mijn leerproces voor het vinden van de innerlijke rust. Ik weet dat ik nog een hele weg te gaan heb en dat ik nog regelmatig wel eens op een muur zal botsen maar ik weet ook dat er iemand is die mij helpt om door middel van meditatie, mindfulness en yogatechnieken rust te vinden. 

Tegelijkertijd is Griet een soort van vangnet waar je volledig op kan vertrouwen maar je moet je wel helemaal openstellen en “blootgeven” want anders zal je niet het resultaat verkrijgen wat je voor ogen hebt en tracht te behalen.

Dank je Griet omdat je er voor mij bent en mijn coach wil zijn.

Peter